Het kabinet wil afspraken maken die bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van het Betonakkoord. Zo wil het kabinet dat vanaf 2030 alle overheidsaanbestedingen circulair zijn. Vanaf 2023 initieert het kabinet dat uitvragen van de overheid landelijk, provinciaal en gemeentelijk circulair zijn, tenzij dit niet (volledig) mogelijk is.
Een eerste onmisbare stap op deze circulariteitsweg is inzicht verkrijgen in de materialen en grondstoffen die in gebouwen en andere werken zijn verwerkt. Jacqueline Cramer, voorzitter Betonakkoord, vindt dat opdrachtgevers en marktpartijen niet langer moeten wachten met CO2-reducerende en circulaire maatregelen: 'De technieken zijn er, waarom dan nog langer wachten?' In een artikel in VNG magazine (Vereniging Nederlandse Gemeenten) legt Jacqueline Cramer uit dat gemeenten ook mee moeten doen. Zij nodigt gemeenten uit om circulaire hubs op te zetten.
VERAS zet zich volop in voor de circulaire economie en draagt ook haar steentje bij aan het Betonakkoord. Zo heeft VERAS samen met BRBS Recycling een bijdrage geleverd aan de Roadmap Hergebruik Betonreststromen, waarmee we hoogwaardig hergebruik van betonreststromen willen bevorderen.